Ensimmäinen kirjapäivitykseni siis on Miettisen kirjoittama Pitkäjano. En ole ennen lukenut tältä mystiseltä Miettiseltä, jonka etunimeä siis ei kerrota, mitään, mutta hän on kirjoittanut mm. kirjan AC - Takapirujen kuningas. Olin niin tyytyväinen lukukokemukseen, että saatanpa joutua etsimään tuon kirjan kirjastosta.

"Illemmalla Liisankadun baarissa Virveli kysyi, miksen ollut tullut Rikun hautajaisiin kymmenen vuotta sitten. En osannut sitä siinä ja silloin selittää. Pari vuotta myöhemmin kirjoitin vastaukseksi tämän kirjan."

Näin alkaa Pitkäjano. Se on roadtrip romaani, Rikusta ja kertojasta, jonka nimi ei taida missään vaiheessa kirjaa edes tulla ilmi. Kirjassa on rockia, ehkä ennenkaikkea kuitenkin punkkia, ystävyyttä, ja paljon viinan juomista. Se on positiivinen kirja, sitä lukiessa tuli hyvä mieli.

En mene väittämään että kirja olisi mitenkään hirveän hienoja sanankäänteitä käyttäen kirjoitettu, mutta silti teksti oli erittäin hyvää, sitä luki nopeasti eikä tarvinnut palata takaisin miettimään mitä äsken mahtoikaan tapahtua. Ehkä onnistunut kirjoittaminen johtuu myös siitä että Pitkäjano on omaelämänkerrallinen romaani, siinä oli omakohtaista kerrontaa.

Ei mikään maailman mahtavin lukuelämys, mutta hyvä kirjallinen tapa lopettaa viikko ja aloittaa blogi. Arvosanaksi;

8½.

Krista kiittää ja vaihtaa seuraavaan kirjaan. Kyllä, jo tänä iltana. :)