Viikonloppuni menikin kevyen kirjallisuuden parissa, luin varmaankin jo kolmatta kertaa Sophie Kinsellan (Himoshoppaaja - kirjojen kijoittajan) kirjan Salaisuuksia ilmassa. Sanottakoon jo tässä vaiheessa se, että useammasta lukukerrasta huolimatta viihdyin kirjan parissa erittäin hyvin.

Salaisuusia ilmassa ei siis ole Himoshoppaaja kirja, vaan yksittäinen chic lit romaani. Eli kevyttä tyttökirjallisuutta, jossa on glamouria, blingblingiä ja suhdekoukeroita, jos joku ei ole tuttu tämän käsitteen kanssa... Tuossa pari vuotta sitten olin muuten chic lit lukupiirissäkin, se oli erittäin positiivinen kokemus. Tänä syksynä kävin muutaman kerran vapaaopiston lukupiirissä, mutta kirjat siellä eivät olleet mieleeni, joten se jotenkin vaan jäi. En aio mennä keväällä.

Mutta palatakseni kirjaan, se siis kertoo Emmasta, joka työskentelee markkinointiassistenttina. Emma saa tilaisuuden todistaa kykynsä, ja ehkä mahdollisuutensa ylenemiseenkin, ja pääsee työmatkalle Skotlantiin. Kuitenkaan mikään ei mene kokouksessa niinkuin pitää, ja tulomatkalla lentokoneessa Emma kokee kauhunhetkiä koneen joutuessa turbulenssiin. Hän meneekin avautumaan vieressään istuvalle amerikkalaismiehelle kaikesta, siis ihan kaikesta elämässään, salaisuuksista mitä kukaan ei tiedä. Emma kuitenkin ajattelee, että on helpottavaa ajatella, ettei hän koskaan enää tapaa miestä... eihän?

Paitsi kun mies paljastuukin Emman superhypermegapomoksi ja tulee Emman työpaikalle. Siitä tarina varsinaisesti alkaakin, jota en pahemmin spoilaa tässä. Kerronta on ihanan Kinsellamaisen sujuvaa ja lennokasta, ja tarina on hauska, omaperäisesti keksitty, tietenkin runsaalla romantiikalla maustettu.

Tarvitseeko paljon arvailla että tämä kirja saa aika hyvät arvostelut? Eli,

9+.

Hyvää viikonalkua, itse lopettelen viikkoa tänä iltana Kyrön Mielensäpahoittajan parissa.